TERVETULOA LAURAN VERSTAALLE!


WELCOME TO LAURA'S WORKSHOP!November 8, 2009

Café Sininen Kahvipannu

Idea tähän kahvilaan löytyi Susan ja Martin Pennyn kirjasta Miniature Worlds in 1/12 Scale (kirjassa on myös monta muuta ihanaa projektia, toim. huom.). Löydettyäni myyjäisistä kymmennellä markalla sopivan alumiinisen kahvipannun, pääsin vihdoin toteuttamaan kahvilaa.
Suurin haaste oli tehdä aukko pannun kylkeen. Poran, sahan, taltan ja viilan avulla aukko syntyi hitaasti mutta varmasti.
Maalasin pannun sisältä ja ulkoa puolihimmeällä Helmi-kalustemaalilla. Koska pannun pohja ei ollut tasainen, valoin uuden lattian Eri-Keeper-liimasta.
Lattialankut sahasin askartelusäleistä ja petsasin ne "tumma tammi"-vesipetsillä. Petsin päälle vedin kerroksen Natura-lakkaa.

Kattoparrut on tehty balsasta. Ne ja myymäläkalusteet on petsattu tumman tammen väriseksi. Kannen alle, välikaton päälle on asennettu kahvilan valaistusjärjestelmä led-lamppuinen ja paristoineen. Ledien katkaisin on etummaisen kattoparrun takana katossa.
Kahvilan herkut on valmistettu Cernit-massasta. Myyntitiskin takana olevassa hyllyssä on taikataikinaleivonnaisia (ei näy kuvissa kunnolla). Kassakone, kahvipannu ja astiat on ostettu valmiina.
Kamina on tehty filmipurkista, parista napista ja helmestä sekä haitaripillistä. Tämä kyhäelmä on maalattu siniseksi Helmi-kalustemaalilla.

5 comments:

 1. Eipä voi sanoa kuin HUHHUH mitä ootkaan jaksanut väsätä:) Mahtavia, ihania juttuja. Johan minäkin sitten eläkkeellä... ei vaan, ei ole kaikista tuohon:) Käyn ilman muuta välillä kurkkimassa. Tervesin Lea

  ReplyDelete
 2. Aivan ihanan sinisen kahvilan olet luonut! Yksityiskohdat kruunaavat kokonaisuuden.

  ReplyDelete
 3. Ihania töitä sinulla, lastenhuone on suloinen mobileineen ja kahvila myös! Tiina

  ReplyDelete
 4. Voi apua!!! Tämäkin on siis aivan huippu!!! Nyt pitää avata silmät ihan uuteen maailmaan nimittäin mihin kaikkialle voikaan roomboxin rakentaa...

  ReplyDelete
 5. Voi että, upea! Tuo pannu on niin ihana!

  ReplyDelete