TERVETULOA LAURAN VERSTAALLE!


WELCOME TO LAURA'S WORKSHOP!February 26, 2010

Decoupage-munia


Nämä pääsiäismunat on koristeltu decoupage- eli lautasliinatekniikalla.Tarvitset: pienikuvioisen lautasliinan, siveltimen, decoupage-lakkaa (tai voit ohentaa vedellä vesiliukoista askartelulakkaa. Itse käytän rautakaupoissa myytävää Natura-lakkaa kaikkeen lakkaamiseen.)

Työvaiheet:
1. Lautasliinoissa on yleensä kolme paperikerrosta. Irroita valkoiset kerrokset ja leikkaa kuviokerroksesta irti haluamasi kuviot. Mitä pienempiä kuviot ovat, sitä paremmin ne asettuvat kananmunan kuperalle pinnalle.

2. Levitä tyhjäksi puhalletun kananmunan kuorelle lakkaa. Lakka kuivuu nopeasti, joten levitä sitä vain sille alueelle, johon aiot kiinnittää kuvion.

3. Aseta kuvio lakatun alueen päälle. Ohut lautasliina rypistyy helposti ja kosteana se myös tarttuu helposti sormiin. Tasoita kuvio paikalleen sivelemällä sitä kevyesti siveltimellä keskeltä reunoille päin suuntautuvilla vedoilla.

4. Jatka kuvioiden kiinnittämistä. Kun kaikki kuviot ovat paikoillaan ja ensimmäinen lakkakerros on kuivunut, voit lakata sen vielä uudestaan, jolloin pinnasta tulee tasaisempi.

1 comment:

  1. Vau! Hiukkako muutama Marimekkofani olisi onnessaan moisista munista!

    ReplyDelete