TERVETULOA LAURAN VERSTAALLE!


WELCOME TO LAURA'S WORKSHOP!November 20, 2010

Helmihiutaleita


Lumihiutaleteema jatkuu. Tämä helmityömalli löytyy lehdestä Verena Kreativ Weihnachten vuodelta 2002, olen muokannut mallia vähän. Vaikka helmityöt eivät koskaan ole olleet minun juttuni, innostuin muutama vuosi sitten väkertämään näitä helmihiutaleita koristeeksi joulukuuseen. Hiutaleen läpimitta on 4,5 cm.Hiutaleeseen tarvitaan Rocailles-helmiä ja ohutta metallilankaa (käytin paksuutta 34 gauge).
Katkaise metallilangasta n. 80 cm pitkä pätkä (mieluummin liian pitkä kuin liian lyhyt). Lukitse ensimmäinen helmi paikoilleen langan päähän kiertämällä lanka muutaman kerran helmen ympäri. Langan hännän voit pujottaa valmiin työn sisälle. Pujottele helmiä lankaan alla olevan mallikuvan mukaisesti. Mallikuvassa on kuvattu yksi sakara, yhteensä sakaroita on kuusi. Kun sakararivistö on valmis, yhdistä se renkaaksi kiertämällä lanka ensimmäisen helmen ympäri. Päättele työ pujottamalla metallilanka hiutaleen keskusrenkaan helmien läpi muutaman kierroksen verran. Se tekee hiutaleesta tukevan. Muotoile lopuksi hiutale symmetriseksi ja kiinnitä siihen ripustuslanka, esim. siimasta.
Hiutaleen keskusrenkaan voi jättää avoimeksi tai sen sisälle voi kiinnittää isomman helmen tai "timantin" metallilangalla. Erilaisia hiutaleita saat pidentämällä tai lyhentämällä sakaroita tai vaihelemalla sakaroiden poikkisakaroiden määrää ja kokoa.

3 comments: