TERVETULOA LAURAN VERSTAALLE!


WELCOME TO LAURA'S WORKSHOP!November 27, 2010

Koristeita virkatuista lumihiutaleista


Olen virkkaillut lumihiutaleita syksyn mittaan (ohjeita niihin marraskuun aiemmissa postauksissa) ja nyt tähtiä on koossa sen verran, että voi alkaa tehdä koristeita. Ensimmäiseksi tein ikkunakoristeen, kiinnitin kovetettuja hiutaleita Tiimarista ostettuun risukehikkoon ompelulangalla. Kehikon voi tehdä itsekin esim. pajun oksista.Pihakuusi sai toimia joulukuusen sijaisina. Paverpol-kankaankovetusaineen ansiosta hiutaleet ovat säänkestäviä, joten niistä voi tehdä myös ulkokoristeita, esim. ovikranssiin.Hiutaleita voi kiinnittää risukranssiin ohuella metallilangalla, ompelulangalla tai kuumaliimalla.Risukuuset olivat tarjouksessa Tiimarissa ja ostin monta kun halvalla sai. Kuusen ympärille on kiedottu pitsiä ja hiutaleet on kiinnitetty ohuella metallilangalla.Talvisia servettirenkaita saa liittämällä lumitähden kovetettuun pitsirenkaaseen. Liimailin tähtiin koemielessä helmiä ja timantteja, mutta taidan kuitenkin pitää enemmän timantittomista tähdistä.Servettirengasta varten tarvitaan wc-paperirullan hylsy, muovia, kankaankovetusainetta (esim. Paverpol), liimaa (esim. Eri-Keeper) ja pitsinauhaa, jonka voi myös virkata itse.
Päällystä vessapaperirulla muovilla. Leikkaa pitsinauhasta rullan ympärysmitan pituinen pätkä + n. 1,5 cm. Uita pätkä Paverpolissa, purista ylimääräinen aine pois ja kierrä nauha hylsyn ympärille niin että nauhan päät menevät päällekkäin. Paverpolin ansiosta liitoskohta liimautuu yhteen. Anna renkaan kuivua.
Liimaa lumihiutale liitoskohdan päälle.


3 comments:

  1. Ihanaa kun yömyöhään suoritetusta surffailusta on joskus iloakin! Ihana blogi sinulla. Todella kauniita koristeita. Innostuin itsekin alemman postauksen helmihiutaleesta niin paljon, että haluan heti huomenna yrittää sellaisen tekoa itsekin. Virkkaaminen ei luonnistu minulta yhtä näpsäkästi kuin sinulta, joten niitä tyydyn vain ihailemaan täällä. :)

    ReplyDelete
  2. Kanuiita, niin kauniita! Ihanat kuvatkin :)

    ReplyDelete
  3. Kauniita ja herkkiä tähtiä ja tuo säänkestävä käsittelyhän monipuolistaa tähtien käyttöä huimasti. Olen itsekin tänä jouluna innostunut tähdistä, http://aarnilintu.blogspot.com/2010/12/lumitahtia.html

    ReplyDelete