TERVETULOA LAURAN VERSTAALLE!


WELCOME TO LAURA'S WORKSHOP!November 25, 2010

Maapähkinätonttuja ja -enkeleitä


Matkaillessani Saksassa muutama viikko sitten ostin muutamia askartelukirjoja. Bastelhits Für Kids - Naturmaterialien -kirjassa on kaikenlaisia luonnonmateriaaliaskarteluja ja monissa ohjeissa käytetään materiaalina pähkinöitä. Sovelsin omat tonttu- ja enkelimallit kirjan ohjeen perusteella. Nämä koristeet voi syödä joulun jälkeen :)Tarvitset kuorellisia maapähkinöitä ja vesiliukoista askartelumaalia. Tonttuihin tarvitset lisäksi villaa tai vanua partaan (itse leikkelin partoja vanulapuista), enkeleihin tarvitaan perhospastaa siipiin ja hiuksiin lankaa tms.

Maalaa pähkinät askartelumaalilla, tontut punaiseksi ja enkelit valkoiseksi. Monissa pähkinöissä on suippo pää, joka muistuttaa tontun hiippalakkia. Pähkinän pehmeän kuoren läpi voi pistää nuppineulan, jonka varassa maalatun pähkinän voi tökätä kuivumaan styroxiin.

Kun maali on kuivunut, maalaa ihonvärisellä maalilla pähkinöille kasvot, maalaa myös silmät, suut ja nenät. Maalaa perhospastat kultamaalilla.

Liimaa tontuille parrat Eri-Keeperillä tai muulla liimalla. Liimaa enkeleiden pastasiivet paikoilleen Eri-Keeperillä tai kuumaliimalla. Käytin enkeleiden hiuksiin purettua juuttinarua, mutta sen tilalle käy esim. villa- tai puuvillalanka. Enkeleiden koristesydämet ovat kakunkoristeita.

Kiinnitä lopuksi ripustuslenkki ompelulangasta neulalla pähkinän kuoren läpi.

2 comments:

  1. Voi apua kun ihania!
    Hauska idea kummatkin, näistä tulee hyvälle tuulelle. :)

    ReplyDelete
  2. Kiitoksia :) Tuossa mainitsemassani Bastelhits Für Kids - Naturmaterialien -kirjassa on todella paljon söpöjä pähkinäpohjaisia askarteluohjeita. Laitan kuvia kunhan ehdin kokeilla niitä.

    ReplyDelete