TERVETULOA LAURAN VERSTAALLE!


WELCOME TO LAURA'S WORKSHOP!November 2, 2010

Virkattuja lumihiutaleita


Olen innostunut viime aikoina virkkaamaan lumihiutaleita. Innostus sai alkunsa Barbara Christopherin kirjasta 60 Crocheted Snowflakes (Dover Publications Inc, 1987), jonka hankin AdLibris-nettikirjakaupasta. Hiutaleiden halkaisijat ovat 3-6 cm.Kirjassa on nopeatekoisia lumihiutalemalleja, jotka olen virkannut nro 1 koukulla valkoisesta helmilangasta. Olen kovettanut hiutaleet Paverpol-kankaankovetusaineella. Suunnitelmissani on käyttää hiutaleita koristeina mm. joulukuusessa, ikkunassa ja joulukorteissa. Laitan kuvia tänne kunhan saan tehtyä mallikappaleita.


Tässä pari ohjetta:

LUMIHIUTALE 1
1. Virkkaa 10 ketjusilmukkaa (kjs) ja sulje ne renkaaksi piilosilmukalla (ps).
2. Virkkaa 2 kjs (=puolipylväs) ja 11 puolipylvästä renkaaseen. Lopeta kerros piilosilmukalla.
3. Virkkaa 6 kjs ja ps joka toiseen puolipylvääseen. Jatka näin kunnes kerroksessa on 6 ketjusilmukkakaarta.
4. Virkkaa 10 kjs ja ps edellisen kerroksen piilosilmukkaan. Toista 6 kertaa.
5. Virkkaa 11 kjs (= 7 kjs kaarta varten ja 4 kjs nirkkoa varten). Ps neljänteen kjs:aan koukusta lukien = 1. nirkko. 6 kjs ja ps kuudenteen kjs:aan koukusta lukien = 2. nirkko. 4 kjs ja ps neljänteen kjs:aan koukusta lukien = 3. nirkko. 7 kjs ja ps edellisen kerroksen piilosilmukkaan. Toista 6 kertaa.LUMIHIUTALE 2
1. Virkkaa 8 ketjusilmukkaa (kjs) ja sulje renkaaksi piilosilmukalla (ps).
2. Virkkaa 8 kjs (=kaksoispylväs + 4 kjs) ja sitten kaksoispylväs renkaaseen + 4 kjs. Toista kunnes renkaassa on 6 kaksoispylvästä (ensimmäinen ketjusilmukoista muodostuva mukaan lukien). Ps ensimmäiseen kaksoispylvääseen.
3. Virkkaa 9 kjs (=kaksoispylväs + 5 kjs). Kiinteä silmukka (ks) edellisen kerroksen kjs-kaareen. 5 kjs + kaksoispylväs edellisen kerroksen kaksoispylvään päälle. Jatka kerros loppuun.
4. 1 kjs + 1 ks kaksoispylvään päälle. 7 kjs + ps juuri tehtyyn kiinteään silmukkaan (=nirkko). 9 kjs + ks kaksoispylvään päälle + nirkko. Jatka kerros loppuun.Päättele alku- ja loppulanka. Koveta lumihiutale Paverpol-kankaankovetusaineella, vedellä ohennetulla liimalla tai sokerivesitärkillä. Pingota kuivumaan nuppineuloilla styrox-levyyn, joka on suojattu muovilla. Jotkut nuppineulat ruostuvat todella nopeasti ja sotkevat kuivuvan lumitähden. Nuppineulat kannattaa siis ottaa pois heti kun kovetusaine on kuivunut sen verran, että tähti pysyy muodossaan.

6 comments:

 1. Kauniita,ja niitähän voi ripustaa vaikka ulos puuhun "paverpoolin" ansiosta.
  Onneksi blogi ei kulu puhki selailemalla,sillä niin m o n e s t i olen avannut blogisi.
  Kiitos ihanasta blogista :)

  kirjoitteli:"värkkääjä"

  ReplyDelete
 2. tahtoo lisää malleja! nämä on nyt tehty ja hyviksi havaittu. ja hurjaa kehittymistäkin on huomattavissa. ensimmäinen hiutale oli todellinen jalkarätti, hih.

  t. jenny

  ReplyDelete
 3. Ihania lumihiutaleita! Haluaisin ohjeen tuosta lumihiutaleesta joka on hiutaleiden yhteiskuvassa toisen rivin ensimmäinen. Se on niin hieno!

  Kiitos ihanista ohjeista, kokeilin heti kaikkia! ;)))

  ReplyDelete
 4. Ihania ohjeita, kiitos!"Eksyin" blogiisi muuta etsiessäni ja nyt on huusholli "lunta" täynnä. Vaan pitäisikö lumihiutale 1:sen kolmannen nirkon jälkeen olla vielä ps ensimmäisen nirkon tyveen?
  T. Krisu

  ReplyDelete
 5. Kiitoksia ohjeista, nyt piipahdan tutustumaan blogin muuhun tarjontaan.

  ReplyDelete
 6. Ihania hiutaleita ja ohjeita :) Kiitos! Muutama lumihiutale jo virkattu. Odottelen tässä malttamattomana lisämateriaalia, sillä varasin kirjastosta kirjan "100 virkattua lumihiutaletta". Nätti sivusto sinulla.

  ReplyDelete