TERVETULOA LAURAN VERSTAALLE!


WELCOME TO LAURA'S WORKSHOP!January 27, 2011

Korurasia kirjoista


Mahdollinen murtovaras näkee tässä kasan vanhoja kirjoja, eikä arvaakaan että timantit, rubiinit ja muut sukukalleudet piilevät kirjapinon sisällä.
Kirpputorilta löytyi vino pino kauniita, nahkaselkäisiä kirjoja. Uhrasin osan niistä korurasiakokeiluun, jonka tein ja kuvasin jo vuosia sitten. Löysin kuvat arkiston kätköistä, kun etsin kirja-aiheista materiaalia Lealle Kiertoidea-blogiin (tänne).Leikkasin kirjojen sisukset pois katkoteräveitsellä metalliviivaimen reunaa apuna käyttäen. Liimasin kirjat päällekäin ja sivujen reunat yhteen sisäpuolelta käsin. Vuorasin kirjan sisätilan kansipahvin paloilla, jotka olivat syntyneet leikatessa kansiin aukkoja.
Päällimmäisen kirjan kannen paperi oli revennyt. Peitin repeämän linopainannalla tehdyllä ex libris -merkillä.

3 comments:

 1. Kertakaikkiaan vekkuli piilo! Olet onnistunut upeasti leikkaamaan samankokoiset palat kirjoista. Ei varmaankaan helppo homma!?

  ReplyDelete
 2. Kiitoksia :)
  Leikkaaminen ei ole mielestäni vaikeaa, työlästä kylläkin. Kirjoihin saa samankokoiset aukot kun mittaa ja piirtää kunkin kirjan ensimmäiselle lehdelle viivat, joita pitkin sitten leikkaa.

  ReplyDelete
 3. Ihastuttavia nää sun kirjaideat! Tätä ideaa voisin vaikka lainata, korut retajaa pitkin poikin ja kirjarasia olisi nätti ja sopivan kokoinen piilo :)

  ReplyDelete