TERVETULOA LAURAN VERSTAALLE!


WELCOME TO LAURA'S WORKSHOP!August 7, 2011

Kirjakortti upseerismiehelle


Tämä postaus kuuluu sarjaan arkistojen aarteita, sillä en ole ehtinyt tekemään vähään aikaan mitään uutta. Upseeri täytti pari vuotta sitten 50 vuotta ja sai lahjaksi neuvoa-antavan tietosanakirjan eli kirjahyllyyn kätkeytyvän pullopiilon, joka toimi samalla synttärikorttina.

Muista tekemistäni kirjakorteista poiketen, käytin tässä oikeita kirjankansia. Irrotin Pienestä Tietosanakirjasta kannet ja etukansipahviin leikkasin suorakaiteen muotoisen aukon katkoteräveitsellä. Blokin tein pahvilaatikkopahvista ja päällystin sen luonnonvalkoisella pariisinpaperilla. Kapiteelinauhan irrotin vanhasta risasta kirjasta. Blokki aukeaa keskeltä ja sen sisällä on pienen viinapullon mentävä kolo. Syvennys on mitoitettu niin että 20 cl:n pullo, jollaisessa Alko myy useampaakin viinalaatua, pysyy siinä napakasti paikoillaan.

Blokin liimasin tietokirjan kansiin Eri-Keeperillä. Kannen aukossa olevan "tuntolevyn" sahasin ohuesta vanerista lehtisahalla ja maalasin hopeamaalilla. Tuntolevyn taustana on punaista puuvillakangasta, johon painoin harmaalla kangasvärillä reunuskuviot.


No comments:

Post a Comment