TERVETULOA LAURAN VERSTAALLE!


WELCOME TO LAURA'S WORKSHOP!December 4, 2011

Arne ja Carlos, uudet ystäväni
Ostinpa minäkin norjalaisten Arne Nerjordetin ja Carlos Zachrisonin Joulupallot -kirjan (Nemo 2011). Monta vuotta ehti vierähtää neulomatta yhtään mitään, sillä olen neulojana lyhytpinnainen ja yleensä jää sukkaparista toinen tekemättä. Joulupallot ovat helppoja ja nopeatekoisia ja näyttääkin pahasti siltä että neulominen on palaamassa takaisin käsityörepertuaariini.Kirjassa on ohjeet 55 erilaiseen joulupalloon, mutta kuvioita yhdistelemällä ja väriyhdistelmiä vaihtelemalla syntyy lukemattomia uusia malleja. Viisi palloa on nyt valmiina, 50 tekemättä...Olen neulonut pallot kirjan ohjeen mukaan 3 mm puikoilla. Lankana olen käyttänyt Novitan Nalle-lankaa: tummanpunaista, vaaleanharmaata, beigeä ja punakirjavaa Nalle Coloria. Täytteeksi olen laittanut polyesterivanua. Ripustuslenkkejä en ole vielä laittanut, mutta eivät ne niitä välttämättä tarvitsekaan.Arne ja Carlos ovat saaneet paljon mediajulkisuutta myös Suomessa ja totesivat eräässä haastattelussa neulomisen olevan käsitöiden heroiinia. Totta puhuivat herrat, kun yhden pallon saa valmiiksi, on pakko aloittaa seuraava. Ja sitten seuraava. Ja sitten vielä yksi...

5 comments:

 1. Onpas nättejä palloja! Pitäisköhän munkin vihdoin ja viimein ostaa toi kirja?

  ReplyDelete
 2. Suosittelen ostamaan, mutta varoitan että pallot vievät mennessään... :)
  Ja kirja on kaunis ja jouluisa katsella vaikkei palloja neuloisikaan.

  ReplyDelete
 3. Ihania palloja. Minä oottelen kirjaa saapuvaksi ensi viikolla. On kai jo valmiiksi kaivettava puikot ja langat esiin, nuo näyttävät niin kivoilta tehdä.

  ReplyDelete
 4. Kyllä munkin varmaan tarvii kokeilla, kun nuo näyttää niin ihanilta ja niitä tulee joka paikassa vastaan. Sinulla on myös aina tosi tunnelmallisia kuvia!

  ReplyDelete