TERVETULOA LAURAN VERSTAALLE!


WELCOME TO LAURA'S WORKSHOP!December 22, 2011

PIKKUAASI


Olen saanut valmiiksi muutamia pitkään keskeneräisinä olleita töitä. Eilen valmistui pikkuaasi, joka oli tekeillä noin vuoden. Monta vuotta sitten tein ison, lähes luonnollisen kokoisen aasin ja nyt seuraa jatkoa sille pienemmässä koossa. Tämän pikkuaasin säkäkorkeus on noin 25 cm.Aasi on tehty vaahtomuovista ja huovutusvillasta puukeppikehikon päälle.


Aasin luuranko näyttää tältä. Kehikko on koottu puukepeistä, jotka on yhdistetty toisiinsa metallilangalla ja ilmastointiteipillä. Kuvan ottamisen jälkeen teippasin jalkoihin vielä melamiiniset syömäpuikot lisätueksi.

Kehikon päälle kiinnitin saksilla muotoiltuja vaahtomuovinpalasia, jotka ompelin yhteen rullalangalla. Vaahtomuoviaasin päälle tikutin huovutusneulalla harmaata huovutusvillaa ja lopuksi märkähuovutin koko komeuden, jolloin villapinnasta tuli tasainen ja tiivis.Aasin harja ja häntätupsu ovat Novitan Huopanen Lampola -lankaa. Kaviot on virkattu samasta Huopasesta ja ommeltu kiinni jalkoihin. Silmät ovat 12 mm lelueläimen silmät, jotka on ommeltu silmäkuoppiin ompelulangalla.


10 comments:

 1. Ihana tämäkin aasi! Kyllä vaan osaat!

  ReplyDelete
 2. Aivan ihania hahmoja ja muita askarruksia ja käsitöitä teet!! Ihailen kovasti! Ja osaat ottaa kuvia mahtavissa ympäristöissä kuten tämä ihana aasi ja kissat auringonkukassa! :) Noora

  ReplyDelete
 3. Hän on niin kaunis!! Olet tosi taitava!! Monessa asiassa!

  ReplyDelete
 4. Wow, todella taidokkaasti valmistettu pikkuaasi!

  ReplyDelete
 5. Ihana :). Pysyisi muuten kasassa ilman runkoakin jos jalat nakuttaa oikein tukevasti. Tai laittaa jalkoihin pelkästään tuet. Mutta siis kertakaikkiaan olet onnistunut aivan mainiosti tässä! :)

  ReplyDelete
 6. Kiitoksia kommenteista! :)

  Tekstissä jäi mainitsematta, että aasi on tehty tilaustyönä seurakunnalle. Heillä on käytössään lyijyjalkanukkeja, joilla voi tehdä erilaisia kuvaelmia. Aasi on tehty samaan mittakaavaan kuin nuket ja sen runko on tehty tukevaksi sitä ajatellen,että nuket voivat ratsastaa sillä. Nimensä mukaisesti lyijyjalkanukkejen jalat on tehty lyijystä, ja ovat todella painavat, että nukke pysyisi seisomassa pystyssä ilman tukea. Siinä siis syy aasin jykevälle luurangolle :)

  ReplyDelete
 7. Iloista Joulujuhlaa Laura♥.
  Ihastuttavia huovutuksia.
  Kaisa

  ReplyDelete
 8. Vau, oletpa taitava huovuttaja!

  ReplyDelete
 9. Kiitos Laura ihanasta aasista. Se palvelee nöyrästi meitä!

  ReplyDelete
 10. aivan ihana - ja millainen homma tässä olikaan.

  ReplyDelete