TERVETULOA LAURAN VERSTAALLE!


WELCOME TO LAURA'S WORKSHOP!March 11, 2012

Pipomania
Tänä talvena olen neulonut monta pipoa, joista esittelen tässä muutaman. Pipomallina toimi tänään pikkusiskoni Saara.Nämä kaksi ylintä pipoa, turkoosin- ja violetinsävyiset mohairpipot on neulottu kirjavasta Schoeller & Stahlin Elfin Color -langasta 6 mm sukkapuikoilla. Ohjeen sovelsin Sabrina Special Mützen & Accessoires -lehden ohjeen nro 33 pohjalta. Saksankielistä Mützen-lehteä on myyty markettien lehtipisteissä ainakin nyt alkuvuodesta 2012.

Molempien pipojen kukkanen on Novitan Rose Mohairia, virkattu 3,5 mm koukulla. Kukan ohje on kirjasta Crochet Inspiration (Sasha Kagan). Kyseessä on monikerroksinen Irish Rose, josta virkkasin kolme ensimmäistä kerrosta. Violetinkirjavan pipon kukkasen keskustaan ompelin viininpunaisen napin.Tämä pipo on neulottu 6 mm sukkapuikoilla Novitan Silmu- ja Rose Mohair -langoista. Liila-roosa-kirjava Silmu (sävy 801) ja siniharmaa Rose Mohair (sävy 441) neulotaan yhteen, jolloin kaksi ohutta lankaa muodostavat paksun ja ilmavan neuloksen. Ohje on Novita Talvi 2011 -lehdestä (malli 22F). Kukka on violetista Rose Mohairista (sävy 732) virkattu Irish Rose, keskellä hieno timanttinappi.Tämä pipo on neulottu Novitan Purosta (sävy Luumupuu) 6 mm puikoilla. Ohje on blogista nimeltä Käsityöpäiväkirja. Tein ensimmäisen Luumupuupipon täsmälleen blogin ohjeen mukaan, mutta siitä tuli niin pieni ettei se mahtunut päähäni (4-vuotiaalle kummitytölle pipo oli onneksi sopiva). Vaihdoin ohjeessa käytetyt 4 mm puikot isompiin ja tein piposta hieman pitemmän ja jo sopi uusi pipo isoon päähäni.Tupsupipon neuloin Marks & Kattensin raidoittuvasta Fame Rand -langasta (sävy 671) 3 mm puikoilla. Ohjeen sain monisteena paikallisesta lankakaupasta.
Nämä kaksi viimeistä pipoa on tehty Novitan Puro-langasta (ylempi Kivi-sävystä, alempi Takkatuli-sävystä) 6 mm puikoilla. Ohje on Novita Talvi 2011 -lehdestä (malli 22E).
Tämä pipomalli on pitkä ja sitä voi käyttää joko reuna käännettynä tai smurffilakkimallisesti päältä taitettuna.Tämä kuva kertoo pitkän pipon kätevyydestä: se mahtuu pyöräilykypärän alle, se on lämmin (100 % villaa) ja vaakasuorassa lumituiskussa pitkän pipon voi vetää silmille vastatuuleen pyöräillessä. Kuvassa olen minä palaamassa töistä kotiin kolmisen viikkoa sitten lumimyrskyssä. Toivotaan että myräkät ovat tältä talvelta taakse jäänyttä elämää ja kevät tulisi nopeasti.

2 comments:

  1. Onpa ihania pipoja! Minullakin on niitä juuri työn alla. Varsinkin tuo Luumupuu-langasta tehty pipo kolahti heti. Tuota samaa lankaa löytyy multakin varastosta ja värit ovat siinä tosi kauniit.

    ReplyDelete
  2. Ihan vaan pari pipoa ;-)

    ReplyDelete