TERVETULOA LAURAN VERSTAALLE!


WELCOME TO LAURA'S WORKSHOP!February 26, 2014

Jazz-varis - Jazz-CrowYksi varis vain istui ikkunalla kun hän näki jonkin kiiltävän luikeron... voisiko se olla kultainen mato? Tätä täytyy tutkia lähempää!.Kas, ei se ollut mato. Pianon päältä löytynyt metalliputki viehätti kuitenkin varista kovasti. Mitähän sillä voisi tehdä?Sitä voi taivuttaa...Kaulaliinaksi siitä ei ole...Siitähän lähtee ääntä kun siihen puhaltaa!Varis otti avuksi pihdit ja jo alkoi lyyti kirjoittaa.Siitähän syntyi sievä trumpetti.Varis oli oikein tyytäväinen näppärien siipiensä aikaansaannokseen.Ja vielä tyytyväisempi hän oli kajauttaessaan jatsahtavan sävelen uudesta trumpetistaan :)


Jazz-varis on virkattu Anu Kosken ilmaisella, suomenkielisellä ohjeella. Kiitos mainiosta ohjeesta Anu! Virkkasin variksen Schachenmayrin Catania-puuvillalangasta 3,5 mm koukulla. Silmät ovat 12 mm turvasilmät. Ohjeesta poiketen en täyttänyt siipiä vanulla. Trumpetti on omaa keksintöäni, jonka silmukkamääriä en muistanut merkitä muistiin virkatessani. Trumpetti on virkattu Madame Tricoten Almina 8/4 -puuvillalangasta 2 mm koukulla. Cataniat ja Alminan olen ostanut Haminasta Lankaliike Maijukasta. Trumpetti on tehty suurinpiirtein näin:

Aloitetaan trumpetin kellon suusta virkkaamalla n. 30 ketjusilmukkaa jotka yhdistetään lenkiksi. Lenkkiin aletaan virkata kiinteitä silmukoita vähentäen niitä jokaisella kierroksella 6 kpl kunnes jäljellä on 6 silmukkaa. Sitten virkataan todella pitkä putki  (hermoja raastavaa) ja sommitellaan sitä työn edetessä trumpetin muotoon. Kun putki näyttää olevan tarpeeksi pitkä että siitä voi taivuttaa trumpetin, virkataan lopuksi jokaiseen silmukkaan 2 ks, jolloin muodostuu suukappale. Trumpetin keskellä olevat kolme venttiiliä virkataan sopivaan mittaan kuuden kiinteän silmukan putkena. Lopuksi trumpetti ommellaan kasaan ohuella keltaisella langalla. Venttiilien päihin ompelin pienet helmet ja napit.


There was an interesting shiny piece of metal lying on the piano. A curious crow found it and bent a nice trumpet with the pliers. Now he is practising to play jazz with his new instrument.
Jazz-crow-pattern is free and is made by Anu Koski. I used cotton yarn Catania by Schachenmayr and 3,5 mm hook. The trumpet is crocheted with 2 mm hook and Almina 8/4 -cotton yarn by Madame Tricote. Trumpet pattern is my own.


3 comments:

 1. Ihana musikaalinen varis! :) Hienon soittimen löysi!

  ReplyDelete
 2. Ola, vim conhecer seu blog e amei,ja estou te seguindo, venha seguir o meu tbm
  eliana-ferreira.blogspot.com.br
  bjs

  ReplyDelete
 3. Ihana! Tän musikaalisen lintu-otuksen kuva tuli googlessa vastaan ja oli pakko tulla kattomaan, mikä ihanuus se tämä on. Nappasin blogisi seurantaan, näyttää niin kivoilta jutuilta! Tervetuloa vastavierailulle halutessasi: marionellan.blogspot.fi

  ReplyDelete