TERVETULOA LAURAN VERSTAALLE!


WELCOME TO LAURA'S WORKSHOP!April 22, 2014

Kanaperhe - Chicken familyKanaperhe vietti iloisen pääsiäisen kauniissa säässä.Kanaperhe on virkattu Christel Krukkertin ohjeella, joka löytyy hollanninkielisestä kirjasta Haakparty op de Boerderij (Forte 2013). Ostin kirjan "Virkkausbileet maatilalla" viime vuonna Antwerpenistä Pipoos-kaupasta, joka myy mm. askartelu- ja käsityötarvikkeita. Muuttelin ohjeita vähän, varsinkin lintujen kasvoja.

Kirjassa on ohjeet seuraaviin eläimiin: kaniini, koira, kanaperhe, vuohi, kalkkuna, lammas ja karitsa, sika, lehmä ja hevonen. Kirjaa ei ole tietääkseni käännetty englanniksi.Hollannin kieli (jota en osaa laisinkaan) toi pieniä haasteita virkkaamiseen, mutta aika pitkälle pärjää Googlella, sanakirjalla ja silkalla arvaamisella. Kirjoitettua hollantia pystyy arvailemaan aika paljon saksan, englannin ja ruotsin perusteella.Kanaperheen pää on keikarimainen kukko.Kukko on erityisen ylpeä komeista pyrstösulistaan ja käyttää paljon aikaa niiden sukimiseen.Kanaäiti on pukenut ylleen kauniit helmet.Perheen kaksi vanhinta lasta kuoriutuivat viikko sitten.Ik ben Ei! 

Tämä kuva on omistettu pienelle Kaislalle, joka opetti minulle ensimmäisen hollaninkielisen lauseeni :)Tässä perheen pienimmät ovat liukumäen laella. Kuka ehtii ensin alas?Kanaperhe on virkattu Schachenmayrin Catania- ja Lang Yarns Quattro -puuvillalangoista 3,5 mm koukulla. Kukolla ja kanalla on 12 mm turvasilmät, lasten silmät ovat 7,5 mm.Catania-langat olen ostanut Haminasta Käsityöliike Maijukasta. Kanaperhe lähti mukaan ostamaan seuraavan työn lankoja. Maijukan valikoimissa on kaikki Catanian sävyt, joita on paljon. Lisäksi myytävänä on muutamia sävyjä Schoeller & Stahlin Limonea, joka on vastaava lanka kuin Catania.
Quattroa ostin matkallani Belgiassa eräästä lankakaupasta Antwerpenin lähistöltä, kaupan nimeä en muista.This crocheted chicken family is enjoying lovely spring weather. The Easter days were sunny and warm in Finland. Mom and dad are very proud of their three beautiful children.

The patterns are from Christel Krukkert´s nice book Haakparty op de Boerderij (Crochet party at the farm). The book is from crafts shop called Pipoos from Antwerp, Belgium where I visited in March. The book is written in Dutch and crocheting was a little bit challenging because I don´t speak Dutch at all - I crocheted with a help of Google, dictionary and guessing.

I used two cotton yarns: Catania by Schachenmayr and Quattro by Lang Yarns. Mom and dad have 12 mm safety eyes and kids' eyes are 7,5 mm. 

3 comments:

  1. Näistä tuli ihan mahtavat! Ei tullut minun kukolle samanlaista pyrstöä. Taitava.

    ReplyDelete
  2. Huh, huh , on siinä ollut tikuttamista. Kivannäköinen farmi. Tykkään.

    ReplyDelete
  3. Aivan mainio kanaperhe. Olispa ihanaa, kun sen kirjan saisi suomeksikin joskus, kuulostaa mielenkiintoisilta ohjeilta, varsinkin vuohi ja hevonen ♥

    ReplyDelete