TERVETULOA LAURAN VERSTAALLE!


WELCOME TO LAURA'S WORKSHOP!August 28, 2014

Kilpikonnat rannalla - Turtles At SeasideNyt kun syksy tekee tuloaan ja kesä alkaa olla muisto vain, voi katsahtaa hetkeksi taaksepäin lämpimään heinäkuun päivään meren äärellä.Minä ja Amigurumipajan Reija olimme merellä, Riisiön saaressa Haminan saaristossa. Luonnollisesti molemmilla oli virkkuutyö mukana: minä virkkasin kilpikonnia, Reija krokotiilia. Onni on ystävä, jonka kanssa voi jakaa harrastuksen!

Huomasin vasta veneessä, että olin ottanut epähuomiossa mukaan 4 mm koukun 3,5 mm koukun sijasta. Siispä virkkasin ensimmäisen kilpparin vähän liian isolla koukulla. Lanka on puuvillaa: keltainen ja vihreä Schachenmayrin Cataniaa ja oranssi Lang Yarnsin Quattroa. Silmät ovat 6 mm turvasilmät. Kuten alemmasta kuvasta voi nähdä, alkuperäisessä ohjeessa kilpikonnilla on hyvin pienet silmät.Kilpikonnan ohje on saksankielisestä Cendrine Armanin kirjasta Gehäkelte Kuscheltiere in den Ferien (DC International 2012). Olen tehnyt samasta kirjasta äskettäin postaamani siilit.Kukkakärpänen ihastui auringonväriseen kilpeen :)
Kilven päällä oleva verkko kiinnitetään näppärästi virkkaamalla.Voiko olla parempaa paikkaa virkata kuin auringon lämmittämä rantakallio? Täällä Riisiön saaressa muuten kuvasin muutama vuosi sitten postaukseni Possun ja linnun kesäpäivä., joka on yksi suosikkipostauksistani.Muutamaa viikkoa myöhemmin kilpikonnia oli koossa koko joukko. Tässä he muodostavat kilpikonnapyramidin.Now, when the summer is turning to the rainy autumn, it is a good moment to travel back in time in last July. I and my friend Reija (from Amigurumipaja) spent a warm, sunny day on a little island Riisiö, at Eastern Gulf of Finland archipelago. 

We both crocheted something: I made turtles and Reija was crocheting a crocodile. It was so nice sit and crochet on the warm rock and watch the sea that was so blue. After couple of weeks I had lots of turtles. The turtle pattern is from Cendrine Armani's book Gehäkelte Kuscheltiere in den Ferien (DC International 2012), the German edition. This hedgehog pattern is also from the same book. 

Turtles have 6 mm safety eyes. I used cotton yarn and 3,5 mm hook to crochet them. 


9 comments:

 1. Kiitos, niin minunkin mielestäni. Oikein hyväntuulisia :)

  ReplyDelete
 2. Tosi ihania! :) Tässähän melkein itsekin innostuu kilpikonnien tekoon ;)

  ReplyDelete
 3. Todella ihania ovat nuo kilpikonnat :) minun pitäisi ruveta leppäkerttua tekemään lapsenlapselleni, löytyyköhän siihen mistään ohjetta, vai pitääkö vaan tehdä omasta päästä? Anne

  ReplyDelete
 4. Voi että ovat sitten ihania. On aina ilo käydä sivuillasi. Et pelkästään kuvaa tehtyä työtä vaan laitat niihin tarinan ja kuvaat ne erilaisissa ympäristöissä :) Kiitos!

  ReplyDelete
 5. Hellyttävän iloisia kilpikonnia, tosi nättejä!

  ReplyDelete