TERVETULOA LAURAN VERSTAALLE!


WELCOME TO LAURA'S WORKSHOP!August 25, 2014

Virkattuja herkkuja - Crocheted DelicaciesLauran lankaleipomo esittelee: virkattuja herkkuja! Sain viimeisteltyä kesälomallani tämän noin vuoden kestäneen leivonnaisprojektin. Etsin erilaisia ohjeita netistä ja kirjoista, ja niitähän löytyi. Nyt näitä herkkuja tarjoillaan Ellan leikkimökkikahvilassa Lempäälässä. 

Kaikki leivonnaiset on virkattu 3,5 mm koukulla puuvillalangasta (Limone ja Catania) ja ne on täytetty polyesterivanulla. 

Laura´s Yarn Bakery presents: crocheted delicacies! I started this project a year ago and got it ready during my summer holiday. You can taste these goodies at Little Ella's Playhouse Café  in Lempäälä :)

Pastries are crocheted with 3,5 mm hook and cotton yarn (Limone and Catania). They are stuffed with polyester stuffing. 
Punssirulla ja prinsessaleivos, ruotsalaishenkiset leivonnaiset, on virkattu ohjeella, joka löytyy ruotsalaisesta kirjasta Annika Messing: Välkommen till virkligheten: 27 figurer att virka (Ordalaget Bokförlag, 2010). 

Kirjassa on leivonnaisten lisäksi ohjeet seuraaviin virkkuutöihin: apina, dinosaurus, prinsessa, auto, kettu, muurahaiskarhu, mäyräkoira, robotti, possu, krokotiili, nalli, pupu, sieni, poro, käärme ja kontiainen. 
Punsch Roll and Princess Cake are traditional Swedish pastries and their patterns are from Swedish book Annika Messing: Välkommen till virkligheten: 27 figurer att virka (Ordalaget Bokförlag, 2010). 
Kuppikakut on virkattu Ana Paula Rimolin maksuttomalla, englanninkielisellä ohjeella, joka löytyy täältä. Helppo ja nopea ohje!

Cupcakes are easy to crochet. Free pattern is made by Ana Paula Rimoli and you can find it here (in English). Kuppikakut on koristeltu puu- ja muovihelmillä sekä tuoreella mansikalla, jonka ohje löytyy edellä esitellystä Välkommen till virkligheten -kirjasta. Kermavaahto on oma kyhäelmäni. 

Cupcakes are decorated with wooden and plastic beads. The pattern of the strawberry is from the Swedish book above (Välkommen till virkligheten). Whipped cream is my own pattern. 
Donitsien ja macaron-leivosten ohje löytyy kirjasta Maki Oomachi: Simply Adorable Crochet - 40 of the Cutest Projects Ever! (Race Point Publishing, 2013).  En ole koskaan syönyt oikeaa macaronia, mutta ainakin virkatut macaronit näyttävät herkullisilta :)

Kirjasta löytyy seuraavat ohjeet: vuohi, kissanpentu, peura, aasi, lammas, pupu, orava, nalle, pesukarhu, pikkulintu, ankka, hiiri, erilaisia syötäviä asioita, erilaisia kukkia sekä joulukoristeita.

Tätäkään kirjaa ei ole käännetty suomeksi, kuten ei suurinta osaa hyvistä virkkauskirjoista. Kustantajat hoi, amigurumikirjoja on julkaistu suomeksi hyvin, hyvin vähän!Doughnuts and macarons are from Maki Oomachi's book Simply Adorable Crochet - 40 of the Cutest Projects Ever! (Race Point Publishing, 2013).
Kakku ja vaniljakierrepullat on tehty nettiohjeilla. Kakun englanninkielinen ohje on ilmainen ja se löytyy Amigurumipatterns.net -sivuilta täältä. Kakku on ohjeessa synttärikakku, mutta jätin kynttilän ja mansikat tekemättä ja koristelin kakkuni vaaleanpunaisilla puuhelmillä. 

Amigurumipatterns.net -sivut ovat tutustumisen arvoiset: sinne on koottu hyviä amigurumiohjeita, sekä maksullisia että maksuttomia. Suosittelen!

Vaniljakierrepullan suomenkielinen ohje löytyy kivasta Fannyn talossa -blogista täältä. Oikean puoleinen pulla on tehty suoraan blogin ohjeella, mutta siitä tuli hieman pieni verrattuna muihin leivonnaisiin.  Vasemman puoleiseen pullaan lisäsin hieman silmukoita, jotta se sopisi paremmin leivonnaissarjaan. 


The cake pattern from Amigumipatterns.net (here) and you can get it for free. It's originally a birthday cake but I didn't make a candle or strawberries. I decorated it with pink wooden beads instead. 

The Vanilla Roll pattern is from nice blog called Fannyn talossa (here) and it is only in Finnish. 
Suklaahippukeksit, Dominot ja Ballerinat olen virkannut omasta päästäni. En kirjoittanut ohjeita muistiin virkatessani, mutta jos joskus saan aikaiseksi laatia ohjeet, niin julkaisen ne täällä. Samankaltaisen virkkattujen keksien ohjeita löytyy googlettamalla ainakin englanniksi. 

Chocolate chip cookies, Oreos (Dominos in Finland) and Raspberry filled cookies (they are called Ballerinas in Finland) are my own patterns. Maybe someday I will post patterns here (if I rememember how I made them...)


6 comments:

 1. Näistä todella tuli ihan mahtavia! Herkkua on siinä monenlaista. Tykkään!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Danke! Kerrankin jotain muuta kuin elukoita :) Pian pääsemme etsimään uusia ideoita (ja lankoja) Saksanmaalta...

   Delete
 2. Mikä mieletön herkkutarjotin! WAU!

  ReplyDelete
 3. Erittäin kauniita virkattuja leivoksia!!

  ReplyDelete
 4. Hei, oi miten makosia juttuja. Onko sulla ohjeita antaa?

  ReplyDelete