TERVETULOA LAURAN VERSTAALLE!


WELCOME TO LAURA'S WORKSHOP!June 21, 2011

Kirjaperhosia


Mitä tulee kirjatoukista isona? Kirjaperhosia tietysti.
Tein pienen perhosvitriinin vanhan Jokamiehen tietosanakirjan sivuista (Otava 1946) ja vitriinikehyksestä. Inspiraationa toimi uusin hankintani, yli-ihana kirja Playing with Books - The art of upcycling, deconstructing, and reimagening the book (Jason Thompson, Quarry Books 2010).Verhosin kirpparilta löytyneen kehyksen sisäseinät tietokirjan sivuilla, samoin pohjalevyn. Perhoset leikkelin kirjan sivuista. Kiinnitin neljä perhosta päällekäin kaksipuolisella tarrateippityynyllä, jolla myös kiinnitin perhospinon alustaan. Nuppineulat pysyvät hyvin kiinni tarratyynyissä.Perhosten taustaksi liimasin Jokamiehen tietosanakirjasta skannatun ja tulostetun perhoskuvataulun vasemman puoliskon. Mallina perhosissa käytin taulun apolloperhosta ja mäntykiitäjää.Tässä Playing with Books -kirjassa vitriiniperhoset oli tehty karttakirjan sivuista. Ylipäätään kirja oli täynnä kekseliäitä kirjojen uusiokäyttötapoja, joita sormeni syyhyävät päästä kokeilemaan. Raporttia seuraa...

11 comments:

 1. Kylläpä on kaunis perhostaulu ja hyvä idea. Pitää varmaan etsiä tuo kirja käsiin, josko sieltä saisin minäkin uusia ideoita. :)

  ReplyDelete
 2. En raaski leikellä vanhoja kirjoja!

  ReplyDelete
 3. Voi, tuo kirja kyllä pitäisi saada käsiin!

  ReplyDelete
 4. Hei lukijani!
  Hankin tämän ihastuttavan Playing with Books -kirjan Adlibris-nettikirjakaupassa, jossa se oli varsin kohtuullisen hintainen, 18 euroa ja joitakin senttejä päälle. Toimitus oli nopea ja postikuluja ei ole.

  Seuraavaksi odottelen, että Lisa Occhipintin tänä keväänä ilmestynyt The Repurposed Library: 33 Craft Projects That Give Old Books New Life ilmestyisi myös kirjastoon, sillä olen varausjonossa ensimmäisenä. Kerron siitä sitten lisää kunhan sen käsiini saan.

  Marja-Leena: kirjojen leikkeleminen ja muu "tuhoaminen" on kyllä moraalisesti hieman arvelluttavaa eikä suurinta osaa vanhoista kirjoista mitenkään pysty leikkelemään.
  Itse olen hankkinut paljon kirjoja kirjastojen poistomyynneistä ja kirppareilta. Kirjastosta poistettu risa kirja on tavallaan palvellut loppuun asti ja sen voi paremmalla omatunnolla käyttää muihinkin kuin lukemistarkoituksiin.
  Usein skannaan ja tulostan sivuja niistä kirjoista, joita en raaski leikellä.

  Terveisin Laura

  ReplyDelete
 5. Aivan hurmaava! Oletko jo tutustunut muuten Vintagen viemää -kirjaan? Kävin tänään hankkimassa sen... Mielettömän kivoja (sisustus) ideoita!

  ReplyDelete
 6. Kiitoksia kirjavinkistä, Sorsaska :)
  Laitoinkin heti varauksen kirjastoon.
  Täytyy kehua meidän Kyyti-kirjastoa, erilaisia, koti- sekä ulkomaisia käsityökirjoja on hyvä valikoima Kymenlaakson kirjastoissa ja varausjärjestelmä toimii kätevästi.

  ReplyDelete
 7. Heips Laura, olen samaa mieltä kirjastosta! Aivan korvaamaton kaveri! Aina melkein saa mitä haluaa, jos ei löydy omasta kirjastosta, jostain saa. Tuo kirja on aivan superihana.

  ReplyDelete
 8. Aivan kerrassaan loistava idea ja hieno toeutus! <3

  ReplyDelete
 9. Lainasin tämän saman kirjan suomenkielisenä kirjastosta ja pidän siitä myös. Etenkin se kassi on todella mielenkiintoinen.

  ReplyDelete
 10. Aivan ihana taulu!!! Perhoshöperönä on varmaan pakko kokeilla tuota(kin) joskus :o)

  ReplyDelete
 11. Aivan mahtavia nämä kirjaperhoset! Kiitos myös kirjavinkistä!

  ReplyDelete