TERVETULOA LAURAN VERSTAALLE!


WELCOME TO LAURA'S WORKSHOP!December 16, 2014

Piparkakkukoirankoppi - Gingerbread DoghouseTäällä asuu Bianca, piparkakkusheltti.Bianca on saanut joululahjaksi nallekarhupurulelun, kauniin oranssin. Mikä mahtaakaan olla Biancan omistajan lempiväri?Tässä on koppi takaa. Mitäs tuolla seinustalla onkaan?No mutta Bianca! Koira sekä koppi on leivottu omatekoisilla kaavoilla valmispiparitaikinasta. Katon koristeena on oransseja M&M-karkkeja, jotka on noukittu kaupan irtokarkkilaarista. Katonharjalla on Marianne-palloja.

Koppi on sekä koottu että koristeltu pikeerillä eli tomusokeri-kananmunavalkuaiskuorrutteella:

  • 3-4 dl tomusokeria
  • 1 munanvalkuainen
  • muutama tippa etikkaa tai sitruunamehua. (Itse käytän etikkaa, joka ei maistu miltään valmiissa kuorrutteessa).

Laita munanvalkuainen kupin pohjalle ja lisää siihen tomusokeria, kunnes se tuntuu sopivan notkealta kuorruttamista varten. Etikka nopeuttaa kuorrutteen kovettumista.UNOHDA SULATETTU SOKERI! Jos koet piparkakkutalojen kokoamisen sulatetulla sokerilla hankalaksi, käytä pikeeriä. Isotkin rakennelmat pysyvät sillä hyvin kasassa  ja sen käyttäminen on paljon helpompaa, siistimpää ja palovammatonta.
Here lives Bianca, the gingerbread Shetland Sheepdog. She has a new chewing toy - an orange teddybear. 

Doghouse and Sheltie patterns are my own and I used ready-to-bake gingerbread dough. The roof is decorated with M&M's (orange of course, favourite colour of Bianca's owner). 

I assembled and decorated the house and the dog with royal icing: 
  • 3-4 dl powdered sugar
  • 1 egg white
  • 2-3 drops of vinegar (you can also use lemon juice).

1 comment: